korak

fotografija


Sva Karmen in Rok. 

Karmen je že od malih nog rada v rokah držala fotoaparat, kamero in nalivno pero ter si zabeležila prav vsak njej pomemben trenutek. To je njenim staršem nemalokrat povzročalo težave, saj so se filmski trak na fotoaparatu in zvezki kaj hitro zapolnili. Komaj je čakala na razvite fotografije in si vse ovekovečene spomine ogledovala v lično izdelanih albumih svoje mami. Najbrž ji gre zato dokumentiranje trenutkov na papirju skoraj tako dobro kot izza objektiva. In prav zato ti bo verjteno znala opisat dogodek, ki ga je doživela s tabo – do pike natančno, četudi si ga ti že pozabil. Med drugim ji daje to sloves perfekcionistke, kar odlično vključi v svoj stil fotografije: natančno ujame še tako neopazen, a pomemben detajl in zabeleži prav vsakogor  –takšnega, kakršen je.

Rok rad počne ogromno stvari že odkar pomni. Ogromno v njegovem primeru pomeni – res vse. Karkoli si zamisliš, on obvlada. Čovek si ne bi mislil, ampak med drugim zna celo odlično šivati, kuhati in plesati! Če ga vprašaš, kakšen je njegov jutrišnji urnik, verjetno dobiš odgovor v smislu: "Bom videl sproti." In če se naslednji dan res prepustiš tempu, s katerim drvi naokrog, boš v daljavi komaj še opazil njegove pete, ki s seboj nosijo glavo, polno idej. Tako nekako si lahko predstavljaš tudi njegov stil fotografije: on je tisti, ki bo čisto vse ljudi na poroki uspel prepričati in spraviti na kup pred cerkvijo, sam pa bo zlezel na najbolj majavo lestev, kar jih lahko najdeš in ustvaril fotografijo, ki je še bolj domiselna od prejšnje.

Tako nekako je nastal KORAK. Vsak po svoje sva našla pot do fotografije in ugotovila, kako odlično se lahko dopolnjujeva. Ne le za fotoaparatom, ampak tudi drug drugega.

 

Klikni na najin stil, kjer zgornji opis nama ljubih reči podpreva še s slikovnim gradivom.

Vsak korak je pomemben - za vedno ga zapiševa v spomin!
© korak fotografija 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram